Posted on

AMERIKA KUKU – SAKIT KIRI UNTUK PROFESIONAL

Amerika kuku boleh berlaku kerana salah memotong, pakaian tradisional pretesnih kaki, kuku menebal, jamur atau trauma dalam sukan.

Kuku, ini sedikit lut roževinaste ubin di ujung jari anda dan jari-jari kaki, jari-jari, mereka akan melindungi kita dan membantu dalam batang dan tipanju, mungkin kadang-kadang undang-undang gangguan. Pertindihan kerana sangat halus tisu, dan jika kuku yang rusak, kami sangat menyakitkan akibat yang sering kita dapat melihat dokter.

Kuku tumbuh dari nohtne uri. Bahagian yang lebih rendah atau polmesečasto luniku (lunulo) ditutup dengan lipatan kulit (kulit), kulit, kuku, yang dipanggil sisi kulit lipat. Kuku yang sangat mudah untuk merosakkan, yang paling sering untuk menghancurkan atau tekanan okvarijo, mereka juga boleh kulat atau infeksi bakteri. Anomali Nohtne kadang-kadang adalah gejala apa yang penyakit:

rapuh, cekung, vbočeni kuku adalah gejala anemia kerana kekurangan zat besi
panel nohtna anda boleh lipat dalam meningkatkan fungsi tiroid
kehijauan perubahan warna cara infeksi bakteri di bawah kuku
pomodreli kuku beberapa kali tanda penyakit jantung dan pernafasan
kuning, keras dan melengkung kuku boleh tanda-tanda bronkitis dan limfedema.

Kuku membesar kira-kira enam bulan, pada kaki, dan dua kali lebih perlahan. Dengan pertumbuhan yang berterusan, kita juga perlu striči. Jika kita tidak cukup berhati-hati, kau boleh kuku zastrižemo atau reka bentuk yang tidak betul, menyebabkan pertumbuhan yang tidak teratur. Ketika sisi bermula vraščati, dan ini adalah salah satu yang paling biasa masalah dengan kaki bila berjumpa doktor.

Berkaitan dengan kuku – menyakitkan perubahan

Disambungkan kuku berlaku di samping salah memotong dan sebagai hasil dari faktor seperti nošnja pretesnih kaki, menebal kuku pada orang tua disebabkan oleh penuaan, glivice, miskin kebersihan, kecederaan dalam sukan, atau menggunakan ubat-ubatan tertentu (retinoids). Amerika kuku vraščajo di sebelah melakukan ganda, biasanya pada kakinya inci. Jika luka itu menjadi infeksi, ada melampau radang dan sakit yang teruk.

Jika radang tidak prehudo, anda boleh membantu supaya kaki beberapa kali sehari, yang direndam dalam masin air panas. Kemudian kuku untuk melindungi dan ibu jari povijemo. Jika jangkitan yang teruk, maka anda perlu jumpa doktor, kita memberikan antibiotik.

Dalam kebanyakan kasus semua berakhir bersama-sama dalam bedah. Kuku ini adalah benar-benar dihapuskan, atau baji dengan kedudukan di sebelah untuk mengeluarkan hanya bagian dari kuku. Tapi ini bukan penyelesaian selalu. Jika di masa depan kita tidak berhati-hati, seperti dalam striženju seperti kasut, Amerika kuku, bagaimana untuk ulang.

Polandia menyerah pakar

Berulang masalah, ia adalah yang terbaik untuk melawat seorang pakar dalam penjagaan kaki – pedikerko. Ia mengajar kita yang betul penjagaan dan betul memotong kuku dan menunjukkan bagaimana mereka boleh dengan tampon (vatiranimi svaljki) di bawah tepi kuku, untuk menghindari masalah.

Ada juga penyelesaian yang, setelah beberapa eksperimen membantu untuk menghapuskan masalah selama-lamanya. Kita berbincang dengan Vido Ozis dari Ljubečne di Celje, yang untuk beberapa tahun membantu pasien dengan penyisipan buckle tridelne. “Dalam klip ini, kita sekali lagi pertumbuhan kuku. Pemasangan cepat dan tidak menyakitkan, hanya untuk meringankan rasa sakit yang disebabkan oleh vraščenega kuku, obujemo apa-apa obuvalo dan kita tidak penghalang dalam tugas sehari-hari atau di acara sukan.

Visi Otis menjelaskan kepada kami: “dua sangat tipis besi spring žički dengan kaveljčki untuk berhati-hati ditetapkan di bawah tepi kuku dan sedikit zategneta loop. Ketika membelok di sederhana tali tepi kuku ke atas. Biasanya, video cepat memudahkan rasa sakit dan tidak ada masalah. Wanita boleh memakai pada kurus kaus kaki, karena buckle dilindungi dengan gel atau patch. Selepas rawatan perubatan pengikat, seperti yang ia dipanggil, tetapi kemudian perlu khawatir tentang untuk betul gunting kuku dan secara teratur mengunjungi terapis yang pengikat dipasang itu tidak akan membawa re-pendaftaran dengan kuku.”

Di luar negara menjalankan perubatan buckle di klinik swasta dan rawatan dibayar oleh syarikat insurans. Amerika Syarikat adalah tidak. Ozis visi yang memberitahu anda bahwa adalah mencoba untuk membuat insurans kami akan menutupi biaya rawatan vraščenega kuku dengan tridelno kancing; sekarang samoplačniško.

Dia akan melatih profesional banyak, seperti mereka hari ini di Slovenia tidak begitu banyak, jadi pergi dengan orang-orang dari semua sudut Slovenia. Ozis visi dihargai dalam bidang pedicure dan menjaga vraščenih kuku dan untuk pesakit gula yang terdedah kumpulan pesakit.

Mereka yang berpengalaman dan undang-undang, menurut data, ia telah dihantar untuk pasiennya dokter bedah dari rumah sakit ketika mereka pasien kemudian datang kembali kali ketiga atau lebih masa. Kemudian mereka menyarankan untuk mencoba untuk menyelesaikan masalah ketika dia melihat Otis.

Bagaimana untuk mengembangkan kaki anda

Visi Ozis nasihat: “setiap malam saat kau mencuci kaki anda, mereka harus dibersihkan dengan baik, serta antara jari-jari anda dan menunggu baik kering di persekitaran yang basah tidak membangunkan glivice. Kemudian, menyebar dengan negovalnim produk yang tidak gemuk, karena lemak menutup liang. Krim harus mengandungi bahan-bahan yang melembabkan kulit (ureo)”. Untuk semua orang yang duduk banyak, mengesyorkan knajpanje. Sendiri supaya menjaga kaki anda. “Untuk kesehatan kaki prekrvitev, ia merangsang, jika kaki ganti oblivamo dengan sejuk dan hangat air. Ia juga membantu terhadap otekanju kaki. Selamat datang juga urut; ini boleh dilakukan secara bebas atau di mana-mana salon atau dalam air mandi dalam urutan banjici itu di rumah,” menutup penglihatan.

Velcro telah mencipta zobotehnik

Kromirano besi pengikat untuk pembetulan vraščenega kuku di tahun 1964, mencipta Scotland zobotehnik Ross FRAS dan kau dipanggil Orthonyxie. Nama itu berasal dari bahasa yunani kata-kata orthos – lurus, betul, dan Batu – kuku. Dari ini, satu bagian dari tali, di akhir lapan puluhan abad yang lalu maju tridelno kawat Pengikat, yang telah menjadi pengganti untuk pembedahan campur tangan pada kuku kerana untuk membeli. Rawatan adalah lebih mudah dan mudah daripada sebelumnya, setelah beberapa negara Eropa di klinik swasta selalu memilih cara ini. Seperti yang saya katakan, kami di hospital rawatan itu, tetapi tridelne buckle memasukkan untuk ini layak pedikerke. Buckle membantu jenis masalah kecil vraščenih kuku, yang kuat melengkung kuku, serta apabila ia adalah radang terusan nohtni; dalam kes-kes yang teruk, memerlukan penyertaan sesuai doktor.